پوساکونازول

Posaconazole
نام های تجاری

پوساکونازول (نام تجاری: نوکسافیل)، از داروهای ضد قارچ آزول است که در پیشگیری و درمان عفونت های قارچی در بدن کاربرد دارد. این دارو در بسیاری موارد برای افرادی که در حال شیمی درمانی هستند تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف پوساکونازول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: پوساکونازول (خوراکی / تزریقی)

نام تجاری: نوکسافیل

موارد مصرف

داروی پوساکونازول (نوکسافیل)

پوساکونازول برای جلوگیری از برخی از عفونت های قارچی در بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان به شدت ضعیف شده است (مانند بیمارانی که شیمی درمانی انجام داده اند) مصرف می شود. این دارو متعلق به دسته ای از داروها که به عنوان ضد قارچی آزول شناخته می شوند می باشد. این دارو همچنین از رشد قارچ ها جلوگیری می کنند.

درمان عفونت های قارچی با مصرف داروی پوساکونازول

زمان و نحوه مصرف

قبل از شروع مصرف مجدد پوساکونازول، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو طبق دستور پزشک، معمولاً یک بار در روز، بصورت تزریق داخل وریدی تجویز می شود. که باید به آرامی و طی 90 دقیقه تزریق شود. اگر پوساکونازول را در خانه تزریق می کنید، تمام نکات مهم تهیه و مصرف را از پزشک متخصص یاد بگیرید. قبل از مصرف، این دارو به تغییر رنگ و حالت آن توجه کنید. در صورت وجود هرگونه تغییر در آنها، از تزریق خوداری کنید. چگونگی نگهداری و استفاد از لوازم پزشکی را بیاموزید.

طول دوره درمان به شرایط پزشکی شما بستگی دارد.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

عوارض جانبی

حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سر درد، دل درد، سرگیجه یا مشکل خواب از عوارض پوساکونازول می باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا پزشک داروخانه اطلاع بدهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

دل درد از عوارض جانبی مصرف داروی پوساکونازول

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: خستگی غیرمعمول، کبودی / خونریزی آسان، ضعف، گرفتگی عضلات، تغییرات ذهنی / خلقی، تورم مچ پا / پا، علائم عفونت (مانند لرز، تب)، خونریزی واژینال، تنگی نفس، افزایش تشنگی / ادرار کردن فوراً، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: ضربان قلب سریع / نامنظم، سرگیجه شدید، غش کردن، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

پواساکونازول بندرت باعث بیماری کبدی بسیار جدی شده است. در صورت بروز علائم بیماری کبد، از جمله: زردی چشم / پوست، ادرار تیره، تهوع مداوم / استفراغ، درد شدید معده / شکم، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

پوساکونازول باعث ایجاد راش خفیف غیر جدی می شود. با این حال، شاید نتوانید آنها را از نوعی راش نادر که از علائم نوعی واکنش آلرژیک شدید است، تشخیص بدهید. در صورت بروز هرگونه راش به پزشک خود مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی پوساکونازول را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

قبل از مصرف پوساکونازول، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد، که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه مشورت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: بیماری کبدی، بیماری کلیوی را مطلع کنید.

عارضه های قلبی از موارد احتیاطی مصرف داروی پوساکونازول

پوساکونازول ممکن است باعث ایجاد وضعیتی شود که بر ریتم قلب تأثیر بگذارد (طولانی شدن QT). طولانی شدن QT به ندرت می تواند باعث ضربان قلب سریع / نامنظم جدی و سایر علائم (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) شود که بلافاصله باید به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورت وجود شرایط پزشکی خاص یا مصرف داروهای دیگر ممکن است، خطر طولانی شدن QT افزایش یابد. قبل از مصرف پوساکونازول، تمام داروهای مصرفی و همچنین در صورت وجود هر گونه شرایطی مانند: مشکلات قلبی خاصی (نارسایی قلبی، ضربان قلب آهسته، طولانی شدن QT در EKG)، سابقه خانوادگی برخی مشکلات قلبی (QT) طولانی شدن در EKG، مرگ ناگهانی قلب پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون نیز ممکن است خطر طولانی شدن QT را افزایش دهد. در صورت مصرف داروهای خاص (مانند داروهای ادرار آور / "قرص های آب") یا وجود شرایطی مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ افزایش یابد. با پزشک خود در مورد مصرف صحیح پوساکونازول سوال کنید.

پوساکونازول ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید. الکل همچنین ممکن است خطر ابتلا به مشکلات جدی کبدی را افزایش دهد.

قبل از انجام جراحی، کلیه محصولات مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک خود یا دندانپزشک اطلاع دهید.

افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه طولانی شدن QT، حساسیت بیشتری نشان دهند.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط درموارد ضروری مصرف شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات پوساکونازول را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

بعضی داروها می توانند در از بین بردن پوساکونازول از بدن موثر باشند، بعنوان مثال می توان به افاویرنز، ریفامایسین ها (مانند ریفابوتین)، داروهای خاصی که برای درمان تشنج (مانند فنی توئین) استفاده می شود، اشاره کرد که ممکن است بر نحوه عملکرد پوساکونازول تأثیر بگذارند.

پوساکونازول می تواند سرعت از بین بردن سایر داروها را از بدن کاهش دهد و بر نحوه عملکرد آنها تأثیر بگذارد. نمونه هایی از داروهای درگیر شامل بلاکرهای خاص آلفا (مانند آلفوزوزین، سیلودوزین، تامسولوزین)، برخی از بنزودیازپین ها (مانند میدازولام)، دورن دارون، آلکالوئیدهای ارگوت (مانند ارگوتامین، دی هیدرو ارگوتامین)، پیموزید، کینیدین، ​​ریوروکسابان، سیرولینوس، سیرولیموس داروها (مانند سیمواستاتین، لوواستاتین)، و غیره هستند.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند عملکرد کلیه / کبد، سطح مواد معدنی خون مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم) باید قبل از شروع مصرف این دارو و هنگام مصرف آن انجام شود. تمام قرارهای مراجعه پزشکی و آزمایشگاهی را به یاد داشته باشید. برای اطلاع ازجزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوزفراموش شده

برای کسب حداکثر میزان اثر بخشی این دارو مصرف هر دوز آن طبق دستوالعمل برنامه ریزی شده مهم است. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید تا یک برنامه جدید تهیه کند. دوزمصرفی را برای جبران نوبت فراموش شده دو برابر نکنید.

نگهداری

برای اطلاع ازجزئیات، دستورالعمل های نگهداری از محصول را مطالعه و با پزشک داروخانه مشورت کنید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره