نسیتوموماب که با نام تجاری پورترازا نیز شناخته می شود، از داروهای ایمنی درمانی است که به طور معمول در ترکیب با سایر داروها برای درمان سرطان ریه از نوع سلول های غیر کوچک تجویز می شود.
نام عمومی: نسیتوموماب
نام تجاری: پورترازا
داروی پورترازا (نسیتوموماب) در درمان سرطان ریه استفاده می شود. این دارو به دسته ای از داروها که به عنوان آنتی بادی مونوکلونال شناخته می شوند، تعلق دارد. عملکرد آن تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن و هدایت آن برای حمله به سلولهای سرطانی، است. اثر این دارو به کاهش یا جلوگیری از رشد سلول های سرطانی منجر می شود.
محلول داخل وریدی (16 میلی گرم در میلی لیتر)
این دارو با تزریق داخل وریدی طی حداقل 60 دقیقه به آهستگی، توسط یک متخصص تجویز می شود. مقدار تجویز آن براساس اندازه بدن و پاسخ به درمان متفاوت است. این دارو گاهی اوقات می تواند در هنگام تزریق واکنش جدی ایجاد کند. در صورت بروز علائمی مانند لرز، تب یا مشکلات تنفسی سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.
بشترین اثربخشی داروی پورترازا (نسیتوموماب) در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، روزهای تزریق را در تقویم خود علامت گذاری کنید
پزشک شما ممکن است داروهای دیگری (مانند استامینوفن، دیفن هیدرامین) را قبل از هر دوز برای جلوگیری از عوارض جانبی جدی تجویز کند. دستورات پزشک خود را با دقت دنبال کنید.
خشکی و خارش پوست، سردرد، ناراحتی معده، کاهش وزن، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال می تواند از علائم مصرف این دارو باشد. حالت تهوع و استفراغ می تواند شدید باشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است برای جلوگیری یا تسکین حالت تهوع و استفراغ دارو تجویز کند. خوردن چندین وعده غذایی کوچک، نخوردن غذا قبل از درمان یا محدود کردن فعالیت ممکن است به کاهش برخی از این اثرات کمک کند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان داروی پورترازا (نسیتوموماب) را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: اسپاسم عضلات، مشکل در بلع، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
مصرف این دارو معمولا میتواند واکنش جدی آلرژیک به این محصول برخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورمو درد پوست اطراف ناخن های شما شود پزشک ممکن است برنامه درمانی یا دوز نِسیتوموماب را متوقف یا تغییر دهد. در صورت بروز هرگونه واکنش پوستی، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
این دارو به ندرت ممکن است باعث لخته شدن خون شود (مانند آمبولی ریوی، سکته مغزی، حمله قلبی، ترومبوز ورید عمقی). اگر سابقه لخته شدن خون، بیماری قلبی و عروقی، سکته مغزی یا بی تحرکی داشته باشید (مانند پروازهای بسیار طولانی هواپیما یا بستری بودن در خواب)، ممکن است در معرض خطر افزایش لخته خون باشید. اگر از محصولات حاوی استروژن استفاده می کنید، اینها همچنین ممکن است خطر شما را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دارو، در صورت داشتن هر یک از این شرایط، به پزشک یا پزشک داروخانه خود بگویید.
در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی: تنگی نفس و تنفس سریع، سرفه خونی، قفسه سینه و فک و درد بازوی چپ، تعریق غیر معمول، گیجی، سرگیجه ناگهانی و غش، درد و تورم، سوزش در کشاله ران، سردردهای ناگهانی و شدید، مشکل در تکلم، ضعف در یک طرف بدن، تغییرات ناگهانی بینایی بلافاصله از کمک پزشکی استفاده کنید.
واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون جوش، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی پورترازا (نسیتوموماب) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
پیش از مصرف داروی پورترازا (نسیتوموماب)، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: لخته شدن خون (مانند پاها، ریه ها)، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی مطلع سازید.
این دارو ممکن است حساسیت شما را نسبت به آفتاب بیشتر کند. وقت خود را در زیر نور آفتاب محدود کنید. از سولاریوم پرهیز کنید. در فضای باز از ضد آفتاب استفاده کنید و لباس محافظ بپوشید. در صورت آفتاب سوختگی یا تاول های پوستی یا قرمزی فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید
به دلیل خطر آسیب به جنین، مصرف داروی پورترازا (نسیتوموماب) در حین بارداری توصیه نمی شود. زنان در سنین باروری باید هنگام استفاده از این دارو و حداقل برای 3 ماه پس از قطع درمان، با پزشکان خود در مورد استفاده از اشکال قابل اطمینان در جلوگیری از بارداری صحبت کنند. اگر باردار شدید یا فکر می کنید باردار هستید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت سرگیجه شدید و غش کردن باشد.
این دارو را سرخود به دیگران تجویز نکنید و با آن ها به اشتراک نگذارید.
از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم) غافل نشوید و تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را حفظ کنید. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.
برای بهترین سود ممکن، دریافت هر دوز برنامه ریزی شده از این دارو طبق دستورالعمل مهم است. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله با پزشک یا پزشک داروخانه خود تماس بگیرید تا یک برنامه دوز جدید تعیین کند.
این دارو باید در یخچال (در دمای بین 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری شود. دارو را در ظرف اصلی و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید .