انکاسپار (پگاسپارگاز)

Oncaspar (Pegaspargase)
نام های تجاری

پگاسپارگاز (نام تجاری: انکاسپار) نوعی داروی شیمی درمانی و ضد سرطان است که در ترکیب با سایر داروها برای درمان لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) استفاده می‌شود. پگاسپارگاز در رشد سلول های سرطانی اختلال ایجاد کرده و باعث مرگ آن ها می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف انکاسپار و عوارض ها و تداخلات دارویی آن ارائه شده است.

موارد مصرف

انکاسپار (پگاسپارگاز)

از داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) در درمان سرطان خون حاد لنفوسیتیک (ALL) به خصوص در بیمارانی که به ال-آسپاراژیناز حساسیت دارند استفاده می شود. این ماده با کاهش رسیدن یک آمینو اسید خاص (آسپاراژین) به سلول های سرطانی، باعث مرگ آن ها می شود.

تآثیر داروی انکاسپار (پگاسپارگاز)

 

درصورتی که خود یا یکی از عزیزانتان به سرطان پیشرفته و متاستاتیک مبتلا هستید، می توانید از بخش درمان هوشمند سین سا مد کمک بگیرید. درمان هوشمند راهی برای مدیریت صحیح هزینه های درمان و دستیابی به بهترین نتیجه ی ممکن می باشد. 

 

اَشکال دارویی

محلول تزریقی (750 واحد بین المللی در میلی لیتر)

زمان و نحوه مصرف

داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) با تزریق داخل وریدی یا عضلانی توسط یک متخصص تجویز می شود. مقدار تجویز آن براساس اندازه بدن و پاسخ به درمان متفاوت است.

به منظور پیشگیری از عوارض جانبی (واکنش تزریق و واکنش های آلرژیک)، پزشک ممکن است قبل از دریافت این دارو، داروهای دیگری توصیه دهد. این داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

عوارض جانبی

حالت تهوع، استفراغ، ضعف، از دست دادن اشتها، اسهال یا درد و تورم و قرمزی در محل تزریق می تواند از عوارض این دارو باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک یا پزشک داروخانه خود بگویید.

عوارض داروی انکاسپار (پگاسپارگاز)

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، مانند درد شدید معده یا شکم، علائم عفونت (به عنوان مثال تب)، افزایش تشنگی یا ادرار، کبودی و خونریزی آسان، ادرار تیره، زردی چشم و پوست، درد. و قرمزی یا تورم و بی حسی، سوزن سوزن شدن بازوها یا پاها را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی، مانند تنگی نفس ناگهانی، درد قفسه سینه، سردرد شدید، تشنج، اختلال در گفتار، گیجی، تغییرات بینایی، ضعف در یک طرف بدن، فوراً با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

گاهی ممکن است بدن واکنش های شدید آلرژیکی به این دارو داشته باشد. در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله عارضه های پوستی (راش)، خارش و تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف داروی انکاسپار (پگاسپارگاز)، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

قبل از استفاده از داروی انکاسپار (پگاسپارگاز)، سابقه بیماری های خود را به پزشک خود بگویید، به خصوص ابتلا به هرکدام موارد زیر حتماً باید به پزشک اطلاع داده شود: سابقه واکنش جدی به ال-آسپاراژیناز (به عنوان مثال، خونریزی، لخته شدن خون، پانکراتیت)، دیابت، اختلالات لخته شدن / خونریزی، بیماری کبد، پانکراتیت.

بدون مشورت با پزشک خود واکسیناسیون انجام ندهید و از تماس با افرادی که اخیراً تحت واکسیناسیون استنشاقی فلج اطفال یا آنفولانزا قرار گرفته اند خودداری کنید.

دست های خود را به خوبی بشویید تا از انتقال عفونت پیشگیری شود.

برای کاهش خطر بریدگی، کوفتگی یا آسیب دیدگی، در استفاده از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر احتیاط کنید و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.

به ندرت ممکن است داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) باعث افزایش قند خون شود، که می تواند منجر به بروز یا تشدید دیابت شود. اگر مبتلا به دیابت هستید، قند خون خود را مطابق دستور به طور منظم بررسی کنید و آن را با پزشک خود در میان بگذارید. در صورت مشاهده علائم افزایش قند خون مانند افزایش تشنگی و ادرار، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است پزشک میزان و نوع داروی دیابت را تغییر داده و انجام فعالیت های ورزشی یا رژیم غذایی خاصی را برای شما توصیه کند.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. هنگام استفاده از داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) نباید باردار شوید چرا که این دارو ممکن است به خانم باردار و جنین او آسیب برساند. در هنگام استفاده از این دارو و حداقل 3 ماه پس از قطع آن، از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری اطمینان حاصل کنید. اگر باردار هستید، در مورد عوارض و خطرات و فواید این دارو با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که آیا داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. به دلیل خطر احتمالی برای نوزاد، شیردهی در هنگام استفاده از این دارو و حداقل 1 ماه پس از قطع درمان توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات این دارو را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید

سوء مصرف 

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

در حالی که از داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) استفاده می کنید باید آزمایش های آزمایشگاهی و / یا آزمایش های پزشکی (مانند زمان پروترومبین، شمارش کامل خون، آزمایش عملکرد کبد، سطح آمیلاز، قند خون) انجام شود. زمان مراجعه به پزشک و آزمایشگاه را به خاطر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. اگر یک دوز را فراموش کردید، برای تعیین یک برنامه جدید با پزشک خود تماس بگیرید.

نگهداری

داروی انکاسپار (پگاسپارگاز) را در یخچال و در دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. دارو را در بسته بندی محصول و همچنین دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند و از تکان دادن دارو خودداری فرمایید. داروی انکاسپار را تا 48 ساعت می توان در دمای محیط (20 الی 25 درجه) نگهداری کرد.  

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره