لوسپاترسپت

Luspatercept
نام های تجاری

لوسپاترسپت (نام تجاری: ربلوزیل)، نوعی داروی محرک است که در درمان کم خونی ناشی از تالاسمی در افراد بزرگسال کاربرد دارد. لوسپاترسپت به بلوغ سلول های قرمز کمک کرده و بدین صورت به افزایش تعداد سلول های قرمز سالم خون کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف لوسپاترسپت، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: لوسپاترسپت

نام تجاری: ربلوزیل

موارد مصرف

داروی لوسپاترسپت

از لوسپاترسپت برای درمان نوعی اختلال خونی بنام بتا تالاسمی در بزرگسالان استفاده می شود. بتا تالاسمی در بدن فرد بیمار باعث کاهش تولید هموگلوبین می شود. هموگلوبین وظیفه حمل اکسیژن خون به بافت ها و اندام ها را در بدن دارد.

همچنین لوسپاترسپت برای درمان کم خونی (کمبود گلبول قرمز) در بزرگسالان مبتلا به بتا تالاسمی استفاده می شود. به این دلیل فرد نیاز به تزریق منظم گلبول قرمز دارد.

لوسپاترسپت نیز می تواند برای مواردی که در این یادداشت ذکر نشده است، استفاده شود.

استفاده از داروی لوسپاترسپت در درمان تالاسمی

اَشکال دارویی

پودر تزریق زیر جلدی (25 میلی گرم، 75 میلی گرم)

زمان و نحوه مصرف

لوسپاترسپت را طبق دستور پزشک معالج از طریق تزریق زیرجلدی و معمولا هر 3 هفته یکبار تجویز می شود. یک پزشک متخصص این تزریق را به شما انجام می دهد.

قبل از هر بار تزریق، برای بررسی سطح هموگلوبین به آزمایش خون نیاز دارید. به پزشک خود در مورد آخرین باری که تزریق خون داشته اید اطلاع دهید.

دوز مصرفی لوسپاترسپت بر اساس وزن تعیین می شود. بنابراین در صورت افزایش یا کاهش وزن، دوز مصرفی شما ممکن است تغییر کند.

قبل از انجام تزریق، فشار خون شما باید مرتباً بررسی شود. به این دلیل ممکن است داروهای دیگری برای کنترل فشار خون به شما داده شود و تا زمانی که پزشک تجویز کرده باشد باید به استفاده از این دارو ادامه دهید.

عوارض جانبی

در صورت بروز علائم واکنش های آلرژیک همچون: راش، تورم (به خصوص در صورت، لب ها، زبان یا گلو) و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی داروی لوسپاترسپ

سردرد شدید، تاری دید، کوفتگی در گردن یا گوش، علائم سکته مغزی (مانند بی حسی یا ضعف ناگهانی (به ویژه در یک طرف بدن)، اختلال گفتار و مشکلات تعادل)، علائم لخته شدن خون در ریه (درد قفسه سینه، سرفه ناگهانی، خس خس سینه، تنفس سریع، سرفه کردن خون) و علائم لخته شدن خون در ورید های عمقی بدن (مانند تورم، گرما یا قرمزی در بازو یا پا) میتوانند از عوارض جانبی لوسپاترسپت باشند،در صورت بروز بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز برخی عوارض جانبی جدی همچون درد معده، اسهال، سردرد، سرگیجه، احساس خستگی، سرفه کردن و درد استخوان یا درد مفصل ممکن است تزریق لوسپاترسپت به تأخیر بیفتد یا درمان برای همیشه قطع شود.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی لوسپاترسپت را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

قبل از استفاده از لوسپاترسپت در مورد حساسیت به دارو و سوابق پزشکی و همچنین بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

موارد احتیاطی مصرف داروی لوسپاترسپت

همچنین پیش از استفاده از لوسپاترسپت پزشک یا داروساز را از سوابق پزشکی خود به خصوص: جراحی برداشتن طحال، سکته مغزی یا لخته خون، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، اگر سیگار می کشید یا اگر از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنید یا هورمون درمانی، مطلع سازید.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، پزشک خود را مطلع سازید. هنگام استفاده از لوسپاترسپت نباید باردار شوید. زیرا لوسپاترسپت ممکن است به جنین آسیب برساند. هنگام استفاده از این دارو و به مدت 3 ماه پس از قطع درمان، از روش های پیشگیری کنترل بارداری استفاده کنید.

همچنین در حین استفاده از این دارو و حداقل 3 ماه پس از آخرین دوز،از شیر دادن به نوزتد بپرهیزید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی لوسپاترسپت را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

از آنجا که این دارو توسط یک پزشک متخصص در یک محیط درمانی تجویز می شود، مصرف بیش از حد دارو بعید است رخ دهد.

توجه

دستورالعمل های پزشک را در مورد هرگونه محدودیت در غذا، نوشیدنی یا فعالیت های بدنی انجام دهید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن باید آمپول خود را تزریق کنید و سپس دوره درمان را طبق دستورالعمل برنامه ریزی شده انجام شود. همچنین حداقل باید 3 هفته بین هر تزریق زمان وجود داشته باشد.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی لوسپاترسپت را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را می توان به مدت 8 ساعت در اتاق (دمای 20 الی 25 درجه سانتی گراد) و یا به مدت 24 ساعت در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد. از مصرف دارو های باقی مانده خودداری کنید.

تمام داروها باید از دسترس کودکان دور بمانند. همچنین از نگهداری دارو در حمام و دستشویی خودداری کنید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره