ساریلوماب

Sarilumab
نام های تجاری

ساریلوماب (نام تجاری: کوزارا)، نوعی داروی سرکوب کننده ایمنی است که به منظور کنترل و تسکین روماتیسم مفصلی معمولاٌ همراه با داروهای دیگری تجویز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف ساریلوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: ساریلوماب

نام تجاری: کوزارا

موارد مصرف

داروی ساریلوماب (کوزارا)

ساریلوماب به تنهایی یا به همراه سایر داروها برای درمان آرتریت روماتوئید متوسط تا شدید مصرف می شود که به کاهش درد و تورم ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند. ساریلوماب متعلق به دسته ای از داروها که به عنوان آنتی بادی مونوکلونال شناخته می شود می باشد. این ماده با مهار ترشح اینترلوکین-6 (ماده ای که توسط بدن ایجاد و باعث تورم (التهاب) در مناطق تحت تاثیر آرتریت روماتوئید میشود)، باعث کاهش درد و تورم مفاصل میشود.

درمان آرتریت روماتوئید با داروی ساریلوماب

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف ساریلوماب، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید..

اگر از این دارو در خانه مصرف می کنید، تمام دستورالعمل های تهیه و مصرف را از برچسب راهنما یا پزشک متخصص داروخانه بطور دقیق بیاموزید.

این دارو را قبل از تزریق از یخچال خارج کنید، درصورت استفاده از سرنگ حداقل 30 دقیقه و اگر از نوع مدادی استفاده می کنید 60 دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا گرم شود. هرگز این دارو را جهت گرم کردن در آب گرم یا مایکروویو نگذارید. قبل از مصرف، این محصول را از نظر تغییر حالت و رنگ بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه تغییر از مصرف آن خوداری کنید.

ساریلوماب را طبق دستور پزشک، معمولاً هر 2 هفته یک بار زیر پوست ران، شکم یا بالای بازو تزریق کنید. قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل تمیز کنید. هر بار محل تزریق را تغییر دهید تا آسیب دیدگی در زیر پوست کاهش یابد. همچنین به پوست نازک شده، آسیب دیده، کبود یا زخمی تزریق نکنید.

روش صحیح نگهداری و استعمال لوازم پزشکی را آموزش ببینید.

دوز مصرفی معمولاً براساس شرایط پزشکی، آزمایش های تشخیصی و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود.

جهت بهبودی کامل، این دارو را بطور مرتب مصرف کنید. برای جلوگیری از فراموش کردن، نوبت هر تزریق را در تقویم خود علامت گذاری کنید.

در صورت عدم بهبودی و تشدید شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

تحریک پذیری، قرمزی یا درد در محل تزریق می تواند از عوارض ساریلوماب باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: درد شدید معده / شکم، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض جانبی داروی ساریلوماب

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی ساریلوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارداحتیاطی و منع مصرف

قبل از مصرف ساریلوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: دیابت، عفونت های گذشته / فعلی / عود کننده، مشکلات کبدی، مشکلات خونی / خونریزی، مشکلات معده / شکم (مانند زخم، دیورتیکولیت)، مطلع کنید.

ساریلوماب می تواند شما را در معرض ابتلا به عفونت قرار داده یا ممکن است عفونت های فعلی را شدیدتر کند. از تماس با افرادی که ممکن است به بیماری های واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، سل، آنفولانزا) آلوده باشند خودداری کنید. مناطقی که در آنجا جا به جا شده، زندگی کرده یا سفر کرده اید که احتمال ابتلا به انواع خاصی از عفونت های قارچی (بلاستومایکوزیس، کوکسیدیوئیدومایکوزیس، هیستوپلاسموز) بیشتر است، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در معرض عفونت قرار گرفته اید یا تمایل به کسب اطلاعات بیشتر دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

بدون اطلاع پزشک خود واکسیناسیون انجام ندهید. همچنین از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های ویروس تضعیف شده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا استنشاقی) خودداری کنید.

داروهایی که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند (مانند ساریلوماب) ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهند. اگر تاکنون به هر نوع سرطان مبتلا شده اید، پزشک معالج را درجریان قرار دهید.

موارد احتیاطی مصرف داروی ساریلوماب

قبل از انجام عمل جراحی، کلیه مواد دارویی مورد استفاده خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط درموارد ضروری مصرف شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. درباره خطرات و فواید دارو با پزشک خود گفتگو کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی ساریلوماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

این دارو می تواند سرعت دفع سایر داروها از بدن را افزایش دهد و بر نحوه عملکرد آنها تأثیر بگذارد. نمونه هایی از داروهای درگیر شامل وارفارین، برخی از داروهای کلسترول مانند آتورواستاتین / لوواستاتین / سیمواستاتین و غیره است.

ساریلوماب ممکن است اثر روش های پیشگیری از بارداری هورمونی (مانند قرص، پچ یا حلقه ) را کاهش دهد که ممکن است باعث بارداری ناخواسته شود. هنگام مصرف این دارو از پزشک معالج یا پزشک داروخانه درباره روش های قابل اطمینان برای پیشگیری از بارداری سوال کنید. همچنین اگر دچار لکه بینی یا خونریزی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید، چون ممکن است نشانه هایی از کنترل بارداری ناموفق باشد.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

آزمایش های تشخیصی یا پزشکی (مانند شمارش کامل فاکتور های خونی، عملکرد کبد، آزمایش کلسترول) باید قبل از شروع مصرف این دارو و هنگام مصرف آن انجام شود. تمام قرار های مراجعه پزشکی و آزمایشگاهی را به یاد داشته باشید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز را فراموش کرده اید و 3 روز یا کمتر از دوز فراموش شده گذشته است، به محض یادآوری آن را مصرف کنید.. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید. اگر 4 روز یا بیشتر دوز مصرفی را فراموش کرده باشید، بلافاصله از پزشک خود یا پزشک داروخانه برنامه جدید مصرف دریافت کنید.

نگهداری

این دارو نباید یخ بزند و در یخچال، دور از رطوبت نگهداری کنید. از نگهداری دارو در حمام خودداری کنید. پس از خارج کردن این دارو از یخچال، تا 14 روز از آن استفاده کنید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره