روموسوزوماب

Romosozumab
نام های تجاری

روموسوزوماب (نام تجاری: اونیتی)، نوعی دارو است که با جلوگیری از برداشته شدن کلسیم از استخوان ها، به کنترل و درمان پوکی استخوان در خانم های یائسه کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف روموسوزوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: روموسوزوماب

نام تجاری: اِوِنیتی

موارد مصرف

داروی روموسوزوماب (اونیتی)

از روموسوزوماب در درمان پوکی استخوان (استئوپروزیس) در زنانی که پس از یائسگی در معرض خطر شکستگی استخوان هستند، استفاده می شود. مصرف این دارو باعث افزایش تراکم و قدرت استخوان ها می شود. روموسوزوماب باعث کاهش احتمال ایجاد شکستگی می شود.

درمان پوکی استخئان با داروی روموسوزوماب

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع استفاده از روموسوزوماب و در هربار مصرف مجدد، دفترچه راهنمای دارویی ارائه شده توسط پزشک داروخانه رامطالعه کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو طبق تجویز پزشک، ومعمولاً ماهی یکبار به صورت زیر پوستی و توسط فرد متخصص تزریق می شود.

برای اثربخشی بهتر دارو، باید به طور منظم مصرف شود. حتی اگر احساس می کنید عارضه بهبود یافته است، باز هم مصرف این دارو را تا زمان تجویز شده ادامه دهید. زیرا بیشتر افراد مبتلا به پوکی استخوان علائمی ندارند. برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دوز، می توانید زمان مصرف این دارو را در تقویم خود علامت گذاری کنید.

به گفته سازنده روموسوزوماب، نباید بیش از 12 ماه از آن استفاده نمود.

عوارض جانبی

مصرف روموسوزوماب می تواند باعث ایجاد درد مفاصل شود. در اثر تداوم یا تشدید این عارضه، به سرعت به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان روموسوزوماب را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

بروز هر گونه عارضه جانبی جدی، از جمله بروز علائم کاهش سطح کلسیم خون (مانند اسپاسم عضلات، بی حسی / گزگز دست ها)، بروز درد جدید یا دردهای غیرعادی در کشاله ران / داخل ران را به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی روموسوزوماب

واکنش آلرژیک بسیار جدی به روموسوزوماب به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله راش (عوارض پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی روموسوزوماب را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف روموسوزوماب، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سطح پایین کلسیم خون، مشکلات قلبی (مانند ضربان قلب کند / نامنظم، نارسایی قلبی، سابقه حمله قلبی، درد در قفسه سینه)، سکته مغزی یا سکته ناقص، حمله ایسکمی گذرا (TIA) و بیماری کلیوی، مطلع سازید.

موارد احتیاطی مصرف داروی روموسوزوماب

برخی از افرادی که روموسوزوماب را مصرف می کنند ممکن است مبتلا به مشکلات جدی در استخوان فک باشند. پیش از شروع مصرف این دارو، پزشک باید دهان را بررسی کند. پیش از انجام هرگونه کار دندانپزشکی، دندانپرشک خود را از مصرف این دارو مطلع سازید. برای پیشگیری از بروز اختلالاتی در استخوان فک، به طور منظم، برای انجام معاینات لازم به دندانپزشکی مراجعه کنید و در مورد نحوه حفظ سلامت دندان ها و لثه از دندانپزشک خود بپرسید. در صورت بروز درد در فک، سریعاً به پزشک و دندانپزشک خود اطلاع دهید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید. پزشک یا دندانپزشک شما ممکن است مصرف روموسوزوماب را پیش از جراحی قطع کند. از پزشک خود در مورد توقف یا شروع مصرف این دارو بپرسید و یا دستورالعمل های مناسب در این مورد را مطالعه کنید.

روموسوزوماب معمولاً در زنانی که در سنین باروری قرار دارند مورد استفاده قرار نمی گیرد. معمولاً در دوران بارداری یا شیردهی این دارو تجویز نمی شود.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی روموسوزوماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکلات تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

روموسوزوماب را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

بهتر است آزمایش های تشخیصی / یا پزشکی (مانند سطح کلسیم خون، تراکم استخوان) در طول مصرف این دارو انجام شود. تمام قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید.

همچنین ایجاد تغییر در سبک زندگی نیز به بهبود استخوان ها کمک می کند، انجام کارهایی مانند افزایش ورزش های قدرتی، ترک سیگار، کاهش مصرف الکل و خوردن وعده های غذایی متعادل و حاوی کلسیم و ویتامین D کافی می تواند در این مورد مؤثر باشد، همچنین ممکن است نیاز به مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D نیز داشته باشید. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

برای اثربخشی بهتر دارو، باید آن را طبق دستورالعمل های ارائه شده مصرف کنید. در صورت فراموش کردن یک دوز، بلافاصله با پزشک خود یا پزشک داروخانه تماس بگیرید تا برنامه مصرف دوز جدیدی برای شما تعیین کند.

نگهداری

سرنگ های استفاده نشده داروی روموسوزوماب را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. از تکان دادن دارو خودداری کنید. دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

این دارو را می توان به مدت 30 روز در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. پس از گذشت 30 روز، از دارو استفاده نکنید.

از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و به خاطر داشته باشید که تمامی داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. 

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره