پاتیسیران

Patisiran
نام های تجاری

پاتیسیران (نام تجاری: اونپاترو)، از دسته داروهای متابولیک است که با جلوگیری از تولید برخی پروتئین ها باعث کند شدن پیشرفت بیماری موروثی آمیلوئیدوز می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف پاتیسیران، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: پاتیسیران

نام تجاری: اونپاترو

موارد مصرف

داروی پاتیسیران (اونپاترو)

پاتیسیران برای درمان مشکلات عصبی ناشی از نوعی بیماری خاص ارثی (آمیلوئیدوز با واسطه ترانستیریتین) مصرف می شود. این حالت باعث می شود پروتئینی که بدن به طور معمول تولید می کند (ترانستیریتین-TTR) تغییر شکل داده و در قسمت های مختلف بدن تجمع یابد که می تواند بر روی اعصاب، قلب و روده تأثیر بگذارد. پاتیسیران با کاهش تجمع TTR در بدن اثر می گذارد.

درمان عوارض ناشی از بیماری آمیلوئیدوز با داروی پاتیسیران

زمان و نحوه مصرف

پاتیسیران طبق دستور پزشک و معمولاً هر 3 هفته یکبار با تزریق داخل وریدی توسط پزشک متخصص تجویز می شود. این تزریق حدود 80 دقیقه انجام می شود. دوز تجویزی دارو بر اساس شرایط پزشکی، وزن و پاسخ بدن به درمان تعیین می شود. برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی در هنگام تزریق، پزشک داروهای دیگری (مانند استامینوفن، دگزامتازون، دیفن هیدرامین) را تجویز می کند تا قبل از هر تزریق مصرف کنید. دستورالعمل های درمانی پزشک خود را با دقت پیگیری کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

در صورت عدم بهبودی و تشدید شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

گرگرفتگی، لرز، سرگیجه، تنگی نفس، ناراحتی / درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع / تند یا تورم صورت در هنگام تزریق می تواند از عوارض پاتیسیران باشند. درد پشت / گردن / عضله / مفصل، حالت تهوع، درد شکم، سردرد یا خستگی نیز ممکن است اتفاق بیفتد. در صورت بروز عوارض جانبی در هنگام تزریق، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است برخی از عوارض جانبی را با داروهای دیگر یا با تزریق در مدت زمان طولانی تر کنترل کند.

علائمی مانند سرماخوردگی (مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، گلودرد)، ناراحتی معده، اسپاسم عضلات، احساس چرخش (سرگیجه)، یا درد / قرمزی / تورم در محل تزریق نیز ممکن است از عوارض این دارو می باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک معالج یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف پاتیسیران، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: ضربان قلب سریع / آهسته / نامنظم، غش کردن، فورا به پزشک معالج مراجعه کنید.

پاتیسیران میزان ویتامین A را در خون کاهش می دهد؛ بنابراین در مورد مصرف مکمل ویتامین A از پزشک خود سوال کنید. در صورت بروز علائم کمبود ویتامین A، به ویژه تغییرات بینایی مانند خشکی چشم، تاری دید یا مشکل دید در نور کم (شب کوری)، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی پاتیسیران

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی پاتیسیران را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

قبل از مصرف پاتیسیران در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه مشورت کنید.

قبل از استفاده از داروی پاتیسیران، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

قبل از انجام جراحی، کلیه محصولات مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

موارد احتیاطی مصرف داروی پاتیسیران

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری مصرف شود. درباره خطرات و مزایا آن با پزشک خود بحث کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی پاتیسیران را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

ممکن است در حین استفاده از این دارو آزمایش های تشخیصی / پزشکی انجام شود. تمام قرارهای مراجعه پزشکی و آزمایشگاهی را به یاد داشته باشید.

دوز فراموش شده

دریافت هر دوز از این دارو طبق برنامه مهم است. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بخواهید برنامه مصرفی جدیدی در اختیارتان بگذارد.

نگهداری

ویال های بازنشده داروی پاتیسیران را در یخچال (دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. این دارو نباید یخ بزند. همچنین می توان دارو را به مدت 14 روز در دمای اتاق (20 الی 25 درجه سانتی گراد) نگهداری کرد. دارو را در بسته بندی محصول و به دور از نور و رطوبت قرار دهید.

فرم رقیق شده (آماده تزریق) این دارو را تا 16 ساعت می توان در یخچال و یا دمای اتاق نگهداری کنید.

از نگهداری داروها در حمام و دستشویی خودداری کنید و همواره به خاطر داشته باشید که تمامی داروها باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرند.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره