اینکووی (سدازوریدین و دسیتابین)

Inqovi (Cedazuridine & Decitabine)
نام های تجاری

سدازوریدین و دسیتابین (نام تجاری: اینکووی)، یکی از داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی است که در درمان سندرم های میلودیسپلاستیک (اختلالاتی در مغز استخوان و خون) کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اینکووی، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: سدازوریدین و دسیتابین

نام تجاری: اینکووی

موارد مصرف

داروی اینکووی (سدازوریدین و دسیتابین)

اینکووی حاوی 2 ماده است: دسیتابین و سدازوریدین. از داروی اینکووی برای درمان گروهی از اختلالات خونی / مغز استخوانی (سندرم های میلودیسپلاستی-MDS) استفاده می شود که در آن مغز استخوان به اندازه کافی سلول های خونی سالم تولید نمی کند. افراد مبتلا به MDS ممکن است دچار عوارضی مانند عفونت، کم خونی و خونریزی / کبودی سریع شوند. تصور می شود که دسیتابین به مغز استخوان در تولید سلول های طبیعی خونی کمک می کند. دسیتابین همچنین از رشد سلول های غیرطبیعی خون که رشد بسیار سریعی دارند جلوگیری کرده و یا رشد آنها را کاهش می دهد. سدازوریدین با جلوگیری از تجزیه دسیتابین در بدن، به عملکرد بهتر آن کمک می کند.

درمان برخی اختلالات خونی با داروی اینکووی

زمان و نحوه مصرف

داروی اینکووی را به صورت خوراکی و با معده خالی طبق تجویز پزشک، معمولاً یک بار در روز و در روزهای اول تا پنجم از هر چرخه درمانی 28 روزه، مصرف کنید. قرص ها را به شکل کامل ببلعید. از نصف کردن، خرد کردن و جویدن قرص ها خودداری کنید. حداقل 2 ساعت قبل و 2 ساعت بعد از مصرف این دارو غذا نخورید.

در صورت استفراغ بعد از مصرف دوز، از مصرف مجدد دوز دیگر خودداری کنید. دوز بعدی را در زمان مناسب خود مصرف کنید.

دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را همزمان در روزهای 1 تا 5 چرخه درمان خود مصرف کنید.

از افزایش خودسرانه دوز مصرفی و مدت زمان مصرف دارو خودداری کنید زیرا این کار باعث تسریع بهبودی عارضه نمی شود و می تواند خطر بروز عوارض جانبی جدی را نیز افزایش دهد.

از آنجا که اینکووی می تواند از طریق پوست و ریه ها جذب شود و می تواند به جنین آسیب برساند، زنانی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند نباید این دارو را لمس یا پودر آن را تنفس کنند.

عوارض جانبی

خستگی، تهوع، استفراغ، یبوست یا اسهال، کاهش اشتها، سرگیجه، سردرد، مشکل خواب یا درد عضلات / مفاصل می تواند در نتیجه مصرف داروی اینکووی رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، به سرعت به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

همچنین مصرف اینکووی می تواند باعث ایجاد درد یا زخم در دهان و گلو شود. دندان های خود را با دقت و به آرامی مسواک بزنید، از مصرف دهان شویه های حاوی الکل خودداری کنید و دهان خود را مرتب با آب خنک مخلوط با جوش شیرین یا نمک بشویید. همچنین بهتر است غذاهای نرم و مرطوب بخورید.

افرادی که این دارو را مصرف می کنند ممکن است دچار عوارض جانبی جدی شوند. با این حال، پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. نظارت دقیق توسط پزشک می تواند خطر بروز این عوارض را کاهش دهد.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی از جمله: خونریزی / کبودی سریع، خستگی غیر عادی، رنگ پریدگی پوست، تورم بازو / پا، به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین داروی اینکووی می تواند توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها را کاهش دهد؛ در نتیجه بدن را بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های جدی قرار می دهد و یا می تواند باعث تشدید عفونت های فعلی بدن شود. در صورت مشاهده هر یک از علائم عفونت (مانند گلو درد مداوم، تب، لرز، سرفه) فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

گاهی این دارو می تواند باعث بروز راش های پوستی شود که معمولاً جدی نیستند. با این حال، ممکن است تشخیص آن برای شما از مواردی که در نتیجه بروز واکنش شدید ایجاد می شوند، ممکن نباشد. در صورت بروز هر گونه راش پوستی بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی اینکووی

واکنش آلرژیک بسیار جدی به اینکووی به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی داروی اینکووی را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به دسیتابین یا سدازوریدین یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف اینکووی، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به عفونت یا عفونت های فعلی، عوارض کلیوی و مشکلات کبدی مطلع سازید.

اینکووی می تواند احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد و یا باعث تشدید هرگونه عفونت فعلی شود. از تماس با افراد مبتلا به عفونت های واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) خودداری کنید. در صورت قرار گیری در معرض عفونت یا برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

بدون تایید پزشک از انجام واکسیناسیون یا ایمنی سازی خودداری کنید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزای استنشاقی) خودداری کنید.

برای کاهش احتمال بریدگی، کبودی یا ایجاد جراحت، در استفاده از اشیاء تیز مانند تیغ و ناخن گیر و از انجام فعالیت هایی مانند ورزش های پربرخورد خودداری کنید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

از آنجا که داروی اینکووی می تواند از طریق پوست و ریه ها جذب شود و می تواند به جنین آسیب برساند، زنانی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند نباید این دارو را لمس و یا پودر این دارو را تنفس کنند.

در صورت بارداری یا قصد بارداری به پزشک خود اطلاع دهید. پیش از شروع مصرف این دارو آزمایش بارداری تجویز می شود. در طول مصرف داروی اینکووی باید از بارداری پیشگیری شود. این دارو می تواند به جنین آسیب برساند. زنانی که در سنین باروری هستند، در طول مصرف این دارو و حداقل به مدت 6 ماه پس از مصرف آخرین دوز، باید از روش های پیشگیری از بارداری استفاده کنند. مردانی که همسر آنها در سنین باروری قرار دارند باید در طول مصرف این دارو و حداقل تا 3 ماه پس از مصرف آخرین دوز از روش های مطمئن پیشگیری بارداری استفاده کنند. در صورت بارداری، فوراً با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای این دارو صحبت کنید.

موارد احتیاطی مصرف اینکووی

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. به دلیل خطرات احتمالی برای نوزاد، شیردهی در طول مصرف این دارو و حداقل تا 2 هفته پس از مصرف آخرین دوز توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اینکووی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکل تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

باید آزمایش های تشخیصی (مانند شمارش خون، عملکرد کبد، عملکرد کلیه) در طول مصرف این دارو انجام شود. قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید.

دوز فراموش شده

در صورت فراموش کردن دوز مصرفی، به محض به یاد آوردن آن تا 12 ساعت پس از زمان مناسب مصرف آن، دارو را مصرف کنید. دوز بعدی خود را در زمان مناسب خود مصرف کنید. برای جبران دوز فراموش شده، دوز بعدی را دو برابر نکنید.

در صورت فراموش کردن دور مصرفی و گذشت بیش از 12 ساعت از زمان معمول آن، از مصرف دوز فراموش شده خودداری کنید. دوز بعدی خود را در زمان مناسب مصرف کنید. دوره مصرف این دارو را به ازای هر دوز فراموش شده یک روز افزایش دهید تا 5 دوز برای هر چرخه به پایان برسد. اگر سوالی دارید می توانید از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت در ظرف اصلی دارو نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره