تاسیملتئون

Tasimelteon
نام های تجاری

تاسیملتئون (نام تجاری: هتلیوز)، از داروهای مؤثر بر روی سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) که در درمان بی خوابی برای بیماران مبتلا به برخی بیماری ها مانند اختلال خواب و بیداری غیر 24 ساعته خواب کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف تاسیملتئون، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: تاسیملتئون

نام تجاری: هتلیوز، هتلیوز LQ

موارد مصرف

داروی تاسیملتئون (هتلیوز)

از تاسیملتئون برای درمان نوعی اختلال خواب (اختلال خواب و بیداری غیر 24 ساعته) استفاده می شود. این دارو مانند نوعی ماده طبیعی به نام ملاتونین است که توسط بدن تولید می شود. همچنین به کنترل چرخه خواب و بیداری (ریتم شبانه روزی) کمک می کند. تاسیملتئون می تواند توانایی خواب در شب و فعالیت بیشتر در روز را بهبود بخشد.

زمان و نحوه مصرف

این دارو طبق دستور پزشک، معمولاً قبل از خواب بصورت خوراکی و با معده خالی مصرف شود. کپسول را باید کامل قورت دهید.

بهتر است که تاسیملتئون را هر شب در یک زمان خاص مصرف کنید تا بتوانید یک چرخه خواب و بیداری طبیعی داشته باشید.

ممکن است چندین ماه طول بکشد تا این دارو اثربخشی کامل داشته باشد.

در صورت عدم بهبودی یا تشدید وضعیت خود به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

سردرد، کابوس یا دیدن خواب های عجیب و غریب می تواند از عوارض تاسیملتئون باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بلافاصله به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید. همچنین در صورت مصرف تاسیملتئون ممکن است در طول روز فرد خواب آلود باشد. در صورت خواب آلودگی روزانه با پزشک خود یا پزشک داروخانه صحبت کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف تاسیملتئون، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

خواب آلودگی از عوارض جانبی مصرف داروی تاسیملتئون

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی تاسیملتئون را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف تاسیملتئون در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف تاسیملتئون، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: اختلالات کبدی مطلع سازید.

اختلالات کبدی از موارد احتیاطی مصرف داروی تاسیملتئون

تاسیملتئون ممکن است باعث خواب آلودگی شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند خواب آلودگی را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا (شاهدانه) آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

تمام داروهای مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، بدون نسخه و محصولات گیاهی) را پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در مواردی ضروری استفاده شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

انتقال دارو به شیر مادر هنوز مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی تاسیملتئون را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

تداخل دارویی سیپروفلوکساسین با داروی تاسیملتئون

سایر داروها می توانند باعث دفع تاسیملتئون از بدن شوند، که این خود می تواند بر روی عملکرد تاسیملتئون تأثیر بگذارد. از این داروها به عنوان مثال می توان به سیپروفلوکساسین، فلووکسامین، ریفامایسین (مانند ریفابوتین)، گل راعی، داروهایی که برای درمان تشنج (مانند کاربامازپین، فنی توئین) استفاده می شوند و غیره اشاره کرد.

اگر از داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند از جمله داروهای تسکین دهنده درد و سرفه (مانند کدئین، هیدروکدون)، الکل، ماری جوانا (شاهدانه)، داروهای دیگر برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی (مانند کاریزوپرولول، سیکلوبنزپرین) یا آنتی هیستامین ها (مانند به عنوان ستیریزین، دیفن هیدرامین) استفاده می کنید، حتماً آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

برچسب روی تمام داروهای خود را بررسی کنید (مانند آلرژی یا داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی) چرا که می توانند حاوی موادی باشند که باعث خواب آلودگی می شود. از پزشک داروخانه نحوه استفاده صحیح داروها را جویا شوید.

سیگار کشیدن می تواند باعث کاهش این دارو از سطح خون شود؛ بنابراین در صورت استعمال سیگار و یا اینکه اخیراً سیگار را ترک کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن، تنگی نفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره