فرمانزوماب

Fremanezumab
نام های تجاری

فرمانزوماب (نام تجاری: آجووی)، نوعی داروی مورد استفاده در پیشگیری از میگرن است. این دارو به صورت زیرجلدی تزریق می شود و به جلوگیری از سردردهای مزمن یا اپیزودیک ناشی از میگرن کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف فرمانزوماب، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: فرمانزوماب

نام تجاری: آجووی

موارد مصرف

داروی فرمانزوماب (آجووی)

از فرمانزوماب در جلوگیری از میگرن استفاده می شود. عملکرد این دارو شامل تغییر مقدار برخی از مواد طبیعی خاص در مغز می باشد. این دارو از دسته ی داروهای آنتی بادی مونوکلونال می باشد. جلوگیری از حملات مکرر میگرن می تواند به بهبود توانایی تمرکز و انجام کارهای معمول کمک کند.

درمان میگرن با داروی فرمانزوماب

زمان و نحوه مصرف

پیش از هر بار مصرف فرمانزوماب، راهنمای مصرف آن را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

دارو را قبل از استفاده، از یخچال خارج کنید. حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف، سرنگ یا انژکتور خودکار را از بسته خارج کرده و اجازه دهید تا با دمای اتاق هم دما شود. از گرم کردن دارو با هر روش دیگر، مانند گرم کردن در مایکروویو یا قرار دادن در آب گرم خودداری کنید. همچنین از قرار دادن دارو در معرض تابش مستقیم آفتاب و تکان دادن آن خودداری کنید. قبل از مصرف، محصول را از نظر ظاهری، وجود ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود هر یک از آنها، از مایع استفاده نکنید.

قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل تمیز کنید. هر بار محل تزریق را تغییر دهید تا آسیب دیدگی در زیر پوست کاهش یابد. از تزریق در مناطقی از پوست که نازک، کبود، قرمز یا سفت می باشند، همچنین از تزریق در نواحی با جای زخم یا کشیدگی خودداری کنید.

دارو باید طبق دستور پزشک و معمولاً هر ماه 1 بار یا هر 3 ماه 1 بار به زیر ران، شکم یا بالای بازو تزریق شود. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان تعیین می شود.

بشترین اثربخشی فرمانزوماب در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، روز دریافت دوز را در تقویم خود علامت بزنید.

همچنین نحوه صحیح نگهداری و از دسترس خارج کردن لوازم پزشکی و داروها را بیاموزید.

در صورت تشدید حملات میگرن و بدتر شدن شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.

عوارض جانبی

قرمزی، درد و تورم می تواند از عوارض مصرف فرمانزوماب باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

تنها در صورت نیاز از این دارو در حین بارداری استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی داروی فرمانزوماب

هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر، به همین دلیل حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی فرمانزوماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید و سپس دارو را هر ماه یک بار یا هر 3 ماه یک بار دریافت کنید و برای جبران دوز مصرفی را دوبرابر نکنید. می توانید سوالات خود را در رابطه با برنامه دوز دریافتی از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

نگهداری

دارو را در بسته اصلی و در یخچال نگهداری کنید و از یخ زدن آن خودداری کنید. دارو را تنها برای 24 ساعت می توان پس از خارج کردن از یخچال، در دمای اتاق نگهداری کرد. همچنین از قرار دادن دوباره ی دارو در یخچال بعد از رسیدن به دمای اتاق و قرار دادن سرنگ در معرض تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید. داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره