پماد کلاژناز

Collagenase Topical
نام های تجاری

پماد کلاژناز (نام تجاری: سانتیل)، از دسته داروهای آنزیمی است که با برداشتن بافت مرده از زخم های گسترده به بهبود سریع تر و بهتر آن کمک می کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف پماد کلاژناز، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: کلاژناز

نام تجاری: سانتیل

موارد مصرف

پماد کلاژناز (سانتیل)

پماد کلاژناز برای کمک به بهبود سوختگی و زخم های پوستی استفاده می شود. کلاژناز یک آنزیم است. این ماده با کمک به شکستن و از بین بردن پوست و بافت مرده کار می کند. اثر این دارو همچنین ممکن است به آنتی بیوتیک ها کمک کند تا بهتر عمل کنند و روند بهبود طبیعی بدن را تسریع کنند.

بهبود روند درمان سوختگی و زخم های پوستی با پماد کلاژناز

زمان و نحوه مصرف

پماد کلاژناز فقط برای مصرف موضعی است. این دارو بهتر است روزی یکبار طبق دستور پزشک مصرف گردد. اگر پانسمان آلوده شود، ممکن است کلاژناز بیشتر استفاده شود.

جهت استعمال، ابتدا دست ها را بشویید. طبق دستور پزشک محل را تمیز کنید. می توانید از محلول های تمیز کننده ای مانند پراکسید هیدروژن، نمک نرمال یا محلول داکین استفاده کنید. اگر پزشک پودر آنتی بیوتیک تجویز کرد، آن را قبل از استفاده از این دارو استفاده کنید. با استفاده از کاردک چوبی یا پد گاز پماد کلاژناز را با دقت به ناحیه آسیب دیده بمالید و با باند روی آن را بپوشانید. اگر درباره نحوه تمیز کردن ناحیه آسیب دیده یا استفاده از این دارو ابهام دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

از پماد کلاژناز برای اطراف چشم استفاده نکنید. دقت کنیدکه پماد فقط روی ناحیه آسیب قرار گیرد. پس از استفاده از پماد، دست ها را به خوبی بشویید.

عوارض جانبی

درد یا احساس سوزش در ناحیه آسیب دیده، قرمزی و تحریک موقت در اطراف ناحیه آسیب دیده می توانند از عوارض پماد کلاژناز باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.

برای جلوگیری از قرمزی و تحریک پوست اطراف ناحیه آسیب دیده، دقت کنید که پماد فقط در ناحیه آسیب دیده قرار گیرد.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف پماد کلاژناز، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

درمان سوختگی و زخم های پوستی با تجزیه و از بین بردن پوست و بافت مرده به ندرت ممکن است خطر ابتلا به عفونت جدی (سپسیس) را افزایش دهد. در صورت مشاهده علائم عفونت جدی، از جمله: تب و لرز، تنفس سریع، ضربان قلب سریع، گرم شدن پوست و ضعف سریعاً به پزشک اطلاع دهید.

عوارض جانبی پماد کلاژناز

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به پماد کلاژناز نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش (عارضه پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی پماد کلاژناز را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف پماد کلاژناز، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف پماد کلاژناز، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مطلع سازید.

از محلول های حاوی اسید یا فلز به عنوان مایعات خیس کننده استفاده کنید این امر باعث کاهش اثر پماد کلاژناز می شود.

موارد احتیاطی مصرف پماد کلاژناز

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت ضرورت استفاده شود. درباره خطرات و فواید مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات پماد کلاژناز را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

محصولاتی که با پماد کلاژناز تداخل دارند عبارتند از: محصولات ضد عفونی کننده پوست (به ویژه محصولات حاوی فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، نقره).

محصولات پوستی حاوی فلزات سنگین ممکن است اثر کلاژناز را کاهش دهند. اگر منطقه آسیب دیده در معرض یکی از این محصولات قرار گرفت، قبل از استفاده از این پماد، محل را به خوبی با سرم شستشو بشویید.

سوءمصرف

بلعیدن این دارو می تواند خطرساز باشد. در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. این دارو نباید یخ بزند. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره