پماد کلسی تریول

Calcitriol Topical
نام های تجاری

کلسی تریول (نام تجاری: وکتیکال)، یکی از اشکال ویتامین دی است که در کنترل و بهبود عارضه های پوستی ناشی از پسوریازیس در بزرگسالان و کودکان بالای دو سال کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف کلسی تریول، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی : کلسی تریول

نام تجاری: وکتیکال

موارد مصرف

(وکتیکال) پماد کلسی تریول

از پماد کلسی تریول برای درمان کهیر استفاده می شود. کلسی تریول شکلی از ویتامین دی است که رشد سلول های پوستی را کاهش می دهد.

درمان کهیر با پماد کلسی تریول

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف پماد کلسی تریول و درهر بار شروع مجدد آن، برگه راهنما دارو و دستورالعمل استفاده از آن را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه بپرسید.

پماد کلسی تریول مختص استعمال موضعی بر روی پوست است. پس از آغشته کردن ناحیه مورد نظر با پماد، آن قسمت را بشویید و خشک کنید. بنابر توصیه پزشک دو بار در روز (یکبار صبح و یکبار شب) یک لایه نازک از پماد را بر روی نواحی از پوست که کهیر زده اند، به خوبی بمالید. پس از مصرف دارو، دست هایتان را بشویید مگر اینکه این دارو را برای درمان پوست دستتان مصرف می کنید. از این دارو در صورت و در نواحی مانند بینی، چشم و دهان و همچنین ناحیه داخلی واژن استفاده نکنید و در صورت استفاده نواحی مورد نظر را با مقدار بسیار زیادی آب بشویید.

پماد کلسی تریول را فقط بر روی ناحیه مورد نظر بمالید و نواحی دیگر را آغشته نکنید. همچنین از این پماد بیشتر از حد مجاز استفاده نکنید. این کار نه تنها باعث بهبودی سریع تر نمی شود بلکه عوارض جانبی خطرناکی نیز ایجاد خواهد کرد. درباره حداکثر مقدار مصرفی روزانه پماد کلسی تریول با پزشکتان مشورت کنید. بدون توصیه پزشک نواحی درگیر با کهیر را نپوشانید یا پانسمان نکنید. همچنین بیش از یک سوم از بدنتان را آغشته به پماد نکنید.

بیشترین اثربخشی این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین این دارو را هر روز و در یک زمان خاص مصرف کنید.

در صورت تداوم یافتن بیماری یا تشدید آن، موضوع را به پزشکتان اطلاع دهید. 4 هفته طول می کشد تا کلسی تریول اثر خود را بطور کامل بگذارد.

عوارض جانبی

درد، سوزش، خارش، قرمزی و لایه برداری پوست، از عوارض جانبی مصرف کلسی تریول هستند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این علائم، فوراً پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را درجریان قرار دهید.

پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده ست چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

کلسی تریول به ندرت سطح کلسیم خون را افزایش می دهد. بنابر این اگر متوجه نشانه هایی از این عارضه شده اید، فوراً پزشکتان را در جریان قرار دهید. این علائم عبارتند از: خستگی غیرعادی، تغییرات روحی و روانی، یبوست بدون دلیل، صورتی رنگ شدن ادرار و وجود خون در آن و دفع دردناک ادرار.

واکنش جدی آلرژیک نسبت به این محصول به ندرت رخ می دهد. در صورت مشاهده هر یک از علائم واکنش های آلرژیک به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید. این علائم عبارتند از: ایجاد راش / خارش، ایجاد تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی.

البته موارد مذکور تمام عوارض جانبی ناشی از واکنش های آلرژیک را در برنمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.

عوارض جانبی پماد کلسی تریول

موارد احتیاطی و منع مصرف

در صورت داشتن آلرژی به این دارو یا سایر محصولات ویتامین دی، پیش از شروع مصرف دارو پزشکتان را در جریان قرار دهید. این دارو حاوی اجزا غیرفعالی است که باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان صحبت کنید.

پیش از شروع مصرف پماد کلسی تریول، پزشک خود را از سوابق پزشکی تان مخصوصاً موارد زیر مطلع سازید: افزایش سطح کلسیم و ویتامین دی موجود در خون و بیماری های کبدی و کلیوی.

این دارو شما را در برابر نور خورشید حساس تر می کند. بنابراین بهتر است تا زمانیکه در حال استفاده از این دارو هستید، کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید. همچنین از قرار گرفتن در معرض چراغ های آفتابی و اتاقک های برنزه کننده خودداری کنید. هنگام بیرون رفتن از کرم های ضد آفتاب و لباس های محافظت کننده استفاده نمایید. در صورت ایجاد تاول های پوستی یا قرمز شدن پوست، فوراً پزشکتان را در جریان قرار دهید. هنگام مصرف این محصول، پزشک شما را از انجام فوتوتراپی منع می کند.

از این دارو در طول بارداری فقط در مواقع ضروری استفاده می شود. درباره فواید و ضرر های مصرف کلسی تریول در دوران بارداری، با پزشکتان مشورت کنید.

مشخص نیست که این دارو می تواند وارد شیر مادر شود یا خیر. اگر قصد استعمال این پماد در دوران شیردهی را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.

نور آفتاب از موارد احتیاطی مصرف پماد کلسی تریول

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهد و عوارض جانبی خطرناک ناشی از آن داروها را نیز افزایش می دهد. البته در این یادداشت تمامی تداخلات دارویی پماد کلسی تریول آورده نشده است. نام تمامی داروهای مصرفی تان را (ازجمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) بنویسید و در اختیار پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه قرار دهید. بدون تائید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و میزان آنها را نیز تغییر ندهید.

برخی از داروهایی که با کلسی تریول تداخل دارویی ایجاد می کنند عبارتند از: سایر داروهایی که حاوی ویتامین دی هستند، داروهایی که سطح کلسیم خون را افزایش می دهند (مانند تیازید، قرص آب و مکمل های کلسیم).

این پماد باعث تحریک پذیری پوست می شود. از پزشکتان در مورد استفاده ایمن از سایر محصولات پوستی که باعث خشکی پوست می شوند مانند استرینجنت (داروی قابض و مانع ترشح) یا پماد های لایه بردار، سوال کنید.

سوءمصرف

استعمال پماد کلسی تریول روی مناطق وسیعی از پوست یا خوردن آن می تواند منجر به بروز عوارض جانبی خطرناکی مانند غش کردن یا دشواری در تنفس شود. در این هنگام با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. سایر علائم سوء مصرف این دارو عبارتند از: حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، ضعف عضلانی و افسردگی.

توجه

هرگز این دارو را بصورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.

از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند اندازه گیری سطح کلسیم خون) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها می تواند به ارزیابی صیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.

این دارو تنها برای عارضه پوستی فعلی شما تجویز شده است. برای درمان سایر عارضه های پوستی از آن استفاده نکنید مگر اینکه پزشک آن را توصیه کرده باشد؛ زیرا ممکن است که نیاز به مصرف یک نوع داروی دیگر داشته باشید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید به محض به خاطر آوردن، آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای اتاق نگه دارید و هرگز آن را داخل یخچال یا فریزر نگذارید. همواره همه داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

دارو را داخل توالت یا چاه های فاضلاب نیندازید مگراینکه در دستورالعمل استفاده از آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن محصول یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بیندازید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره