آکامپروسات (نام تجاری: کامپرال) یکی از داروهایی است که معمولاً توسط پزشک برای افراد وابسته به نوشیدنی های الکلی تجویز می شود؛ مصرف این دارو در کنار مشاوره های منظم می تواند به ترک اعتیاد الکل کمک کند. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف آکامپروسات، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.
نام عمومی: آکامپروسات
نام تجاری: کامپرال
از داروی آکامپروسات، همراه با مشاوره و پشتیبانی، در کمک به ترک اعتیاد مصرف الکل استفاده می شود. این دارو تعادل طبیعی مواد شیمیایی در مغز (انتقال دهنده های عصبی) را بازیابی می کند. پیش از شروع مصرف این دارو باید مصرف الکل را کنار گذاشت، زیرا مصرف هم زمان این دارو با الکل اثر دارو را از بین می برد.
پیش از هر بار مصرف دارو راهنمای مصرف داروی آکامپروسات را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
این دارو معمولاً روزی سه بار، به صورت خوراکی و طبق دستور پزشک، همراه با غذا یا بدون غذا مصرف گردد. قرص را به صورت کامل ببلعید و از جویدن و خرد کردن آن خودداری کنید.
دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به دارو تعیین می شود.
بشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.
از افزایش خودسرانه دوز دارو و مصرف طولانی تر از مدت مقرر خودداری کنید؛ زیرا این کار نه تنها باعث تسریع بهبودی نخواهد شد بلکه خطر ابتلا به عوارض جانبی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
در صورت شروع دوباره مصرف الکل به استفاده از این دارو ادامه دهید و فوراً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
اسهال، حالت تهوع، استفراغ، گاز یا درد معده، از دست دادن اشتها، سردرد، خواب آلودگی، سرگیجه، یبوست، خستگی، افزایش یا کاهش وزن، درد عضلات و مفاصل، تغییر میل جنسی یا کاهش توانایی جنسی می تواند از عوارض جانبی مصرف این دارو باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان داروی آکامپروسات را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، مانند تغییرات ذهنی / خلقی (از جمله افسردگی شدید، افکار خودکشی)، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، غش کردن، ضربان قلب سریع یا تپنده، تغییرات بینایی یا شنوایی یا افزایش تشنگی را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت بروز عوارض جانبی جدی مانند معده درد یا دل درد مداوم، مدفوع سیاه، استفراغی که شبیه تفاله قهوه می باشد و تشنج بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون عارضه های پوستی، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف داروی آکامپروسات، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص بیماری های کلیوی مطلع سازید.
این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. استفاده از الکل یا ماریجوانا (شاهدانه) می تواند سرگیجه را تشدید کند. تا زمانی که از بی خطر بودن کارهایی مانند رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، اطمینان حاصل نکرده اید از انجام آنها خودداری کنید. مصرف الکل را محدود کرده و در صورت مصرف ماریجوانا آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.
تنها در صورت نیاز از داروی آکامپروسات در حین بارداری استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
هنوز مشخص نیست که آیا این دارو از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود یا خیر. حتماً قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی آکامپروسات را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن و یا دشواری در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف دارو می تواند به صورت اسهال شدید و مداوم باشد.
این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.
از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند آزمایش عملکرد کلیه) غافل نشوید. انجام این آزمایش ها می توانند به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کنند.
اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
داروی آکامپروسات را در دمای محیط و به دور از نور و رطوبت نگه دارید و از نگهداری دارو در دستشویی یا حمام خودداری کنید. همچنین داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.