ریمژپانت

Rimegepant
نام های تجاری

ریمژپانت (نام تجاری: نورتک او دی تی)، نوعی دارو برای درمان میگرن و عود آن می باشد. این دارو با کاهش علائم سردرد، تهوع، حساسیت به نور و صدا، باعث بهبود حال بیمار می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف ریمژپانت، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: ریمژپانت

نام تجاری: نورتک او دی تی

موارد مصرف

داروی ریمژپانت (نورتک او دی تی)

از ریمژپانت برای پیشگیری یا درمان میگرن استفاده می شود. مصرف ریمژپانت می تواند باعث تغییر مقدار نوعی ماده طبیعی در مغز می شود و در نتیجه باعث بهبود سردرد، درد و دیگر علائم میگرن (مانند تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا) می شود. درمان سریع این عوارض می تواند در بازگشت به روال عادی و کاهش نیاز به مصرف دیگر داروهای مسکن موثر باشد.

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف ریمژپانت و در هربار مصرف مجدد، برگه اطلاعات دارو را مطالعه کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

برای درمان میگرن، در اولین مرحله بروز نشانه های آن، این دارو را طبق تجویز پزشک و به صورت خوراکی مصرف کنید. در حال حاضر خطر مصرف این دارو برای درمان بیشتر از 18 میگرن در طی 30 روز نامشخص است.

برای پیشگیری از بروز میگرن، این دارو را طبق تجویز پزشک، معمولاً یک روز در میان و به صورت خوراکی مصرف کنید. بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو روزهایی که باید این دارو را مصرف کنید در تقویم علامت بزنید.

ریمژپانت به شکل قرص های بسته بندی شده موجود است. پیش از مصرف این دارو، از خشک بودن دستان خود مطمئن شوید. فویل روی بسته قرص را جدا کنید و قرص را از آن خارج کنید. از فشار دادن قرص از روی فویل بسته بندی خودداری کنید زیرا انجام این کار می تواند به قرص آسیب برساند. قرص را روی زبان یا زیر آن قرار دهید و اجازه دهید تا حل شود. پس از حل شدن قرص، می توانید آن را با بزاق دهان خود قورت دهید. نیازی به مصرف آب یا دیگر مایعات همراه با این دارو نیست. قرص را بلافاصله پس از باز کردن بسته بندی آن مصرف کنید. قرص ها را برای مصارف بعدی، خارج از بسته بندی آن نگهداری نکنید.

دوز این دارو بر اساس وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان و دیگر داروهای مصرفی تعیین می شود. حتماً پزشک معالج و پزشک داروخانه را در جریان تمام داروهای مصرفی خود (از جمله داروهای دارای نسخه، داروهای بی نسخه و محصولات گیاهی) قرار دهید. از مصرف بیشتر از 1 قرص در یک دوره 24 ساعته خودداری کنید. در صورت مصرف برخی داروهای خاص، یا مصرف گریپ فروت یا آب آن، بیشتر از 1 قرص در یک دوره 48 ساعته مصرف نکنید. اگر درمورد زمان مصرف دوز ایمن خود مطمئن نیستید، از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

در صورت افزایش دفعات بروز سردردهای میگرنی و یا تشدید آن، به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

حالت تهوع می تواند در نتیجه مصرف ریمژپانت ایجاد شود. در صورت تداوم یا تشدید این عارضه، فوراً به پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف ریمژپانت، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

حالت تهوع از عوارض جانبی مصرف داروی ریمژپانت

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی ریمژپانت را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف ریمژپانت، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به مشکلات کبدی، مشکلات کلیوی، مطلع سازید.

ریمژپانت ممکن است دارای آسپارتام باشد. اگر دچار فنیل کتونوریا (PKU) یا هر بیماری دیگری هستید که برای مصرف آسپارتام (یا فنیل آلانین) در رژیم غذایی خود محدودیت دارید، از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه در مورد مصرف ایمن این دارو بپرسید.

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. درباره خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

مشکلات کلیوی از موارد احتیاطی مصرف داروی ریمژپانت

انتقال این دارو به شیر مادر هنوز مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

در این مورد با پزشک داروخانه یا پزشک معالج خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی ریمژپانت را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

برخی از داروها می توانند بر دفع ریمژپانت از بدن و در نتیجه بر نحوه عملکرد آن تأثیر بگذارند. به عنوان مثال می توان به ضد قارچ های آزول (مانند کتوکونازول، ایتراکونازول)، آنتی بیوتیک های ماکرولید (مانند کلاریترومایسین)، ریفامایسین ها (مانند ریفامپین، ریفابوتین)، گل راعی، داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج (مانند کاربامازپین، فنی توئین) اشاره کرد.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکل تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

برخی غذاها، نوشیدنی ها یا افزودنی های غذایی (مانند شراب قرمز، پنیر، شکلات، مونوسدیم گلوتامات) و همچنین برخی عادات روزمره در زندگی مانند عادات غذایی نامنظم، خوابیدن یا استرس می تواند باعث ایجاد سردردهای میگرنی شوند. اجتناب از این "محرک ها" می تواند به کاهش حملات میگرن کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک معالج خود مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر برای درمان میگرن از این دارو استفاده می کنید و دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره