اینوترسن

Inotersen
نام های تجاری

اینوترسن (نام تجاری: تگسدی)، نوعی داروی متابولیک است که باعث کاهش علائم پلی نوروپاتی مانند درد، بی حسی، گزگز اندام، اسهال، یبوست و غیره می شود. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف اینوترسن، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: اینوترسن

نام تجاری: تگسدی

موارد مصرف

داروی اینوترسن (تگسدی)

از اینوترسن برای درمان مشکلات عصبی ناشی از نوعی بیماری ارثی خاص (آمیلوئیدوز با واسطه ترانس تیرتین) استفاده می شود. این عارضه باعث می شود پروتئینی که به طور معمول بدن آن را تولید می کند (transthyretin-TTR) تغییر شکل دهد و در قسمت های مختلف بدن تجمع یابد، که این کار می تواند بر اعصاب، قلب، چشم ها و روده تأثیر بگذارد. این دارو باعث کاهش تجمع TTR در بدن می شود.

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع مصرف اینوترسن و در هر بار مصرف مجدد برگه اطلاعات دارو را مطالعه کنید. اگر سوالی دارید، از پزشک خود یا پزشک داروخانه بپرسید.

همچنین حداقل 30 دقیقه قبل از استفاده اینوترسن را از یخچال خارج کنید و بگذارید در دمای اتاق گرم شود. از گرم کردن این دارو با وسایل دیگر، مانند مایکروویو یا قرار دادن در آب گرم خودداری کنید. این دارو را تکان ندهید. قبل از استفاده، وجود ذرات در دارو یا تغییر رنگ آن را بررسی کنید و در صورت مشاهده هر کدام از مشکلات مذکور از استفاده از این محلول خودداری کنید. این دارو را طبق تجویز پزشک، معمولاً هفته ای یک بار، در زیر پوست ران، شکم یا بالای بازو تزریق کنید. دوز مصرفی این دارو بر اساس عارضه پزشکی و پاسخ به درمان متفاوت است.

قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل موضعی تمیز کنید. هر بار محل تزریق را تغییر دهید تا آسیب دیدگی در زیر پوست کاهش یابد. از تزریق در محل هایی که زخم هستند یا قسمت هایی از پوست که کبود، نازک، قرمز، سفت یا خال کوبی شده است، خودداری کنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

از نحوه نگهداری و دور ریختن لوازم پزشکی آگاهی یابید.

عوارض جانبی

از عوارض جانبی اینوترسن می توان به کبودی، قرمزی، خارش، درد یا تورم در محل تزریق اشاره کرد. همچنین حالت تهوع، استفراغ، سردرد، تب، کاهش اشتها، بی حسی / گزگز یا خستگی نیز ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، سریعاً به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف اینوترسن، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: کمر درد، تغییر غیر منتظره در راه رفتن، علائم مشکلات کبدی (مانند حالت تهوع / استفراغ مداوم، از دست دادن اشتها، درد معده / شکم، زردی چشم / پوست) و ادرار تیره بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

سردرد از عوارض جانبی داروی اینوترسن

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: علائم سکته مغزی (مانند ضعف در یک طرف بدن، اختلال در صحبت کردن، اختلالات ناگهانی بینایی و گیجی) به سرعت به مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

اینوترسن میزان ویتامین A در خون را کاهش می دهد. در مورد مصرف مکمل ویتامین A از پزشک خود بپرسید. در صورت بروز علائم کمبود ویتامین A، به ویژه اختلالات بینایی مانند خشکی چشم، تاری دید یا اختلال دید در نور کم (شب کوری)، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو به ندرت اتفاق می افتد. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش (عوارض پوستی)، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، درد عضلات / مفاصل، گرگرفتگی / لرز، درد قفسه سینه، اختلال در بلع و قرمزی کف دست ها، فوراً به پزشک یا مراکز فوریت های پزشکی مراجعه کنید.

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی اینوترسن را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف اینوترسن، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خودیا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص سابقه شخصی ابتلا به اختلالات خونریزی / خونی، مشکلات کلیوی و پیوند کبد، مطلع سازید.

پیوند کبد از موارد احتیاطی مصرف داروی اینوترسن

تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. درباره خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اینوترسن را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

همچنین اینوترسن ممکن است در نتایج برخی آزمایش های تشخیصی (مانند آزمایش تعداد پلاکت های خون) تداخل ایجاد کند. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و کلیه پزشکان در جریان مصرف این دارو قرار دارند.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد اینوترسن و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

بهتر است آزمایش های تشخیصی / پزشکی (مانند عملکرد کلیه، شمارش کامل فاکتور های خون، عملکرد کبد و آزمایش ادرار) قبل و در طول مصرف این دارو انجام شود تا میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی بررسی شود. تمام قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید؛ مگر اینکه طبق برنامه موجود، زمان مصرف دوز بعدی 2 روز دیگر باشد. در این صورت از مصرف دوز فراموش شده خودداری کنید. دوز مصرفی بعدی خود را در زمان تعیین شده استفاده کنید و برای جبران، دوز بعدی را دوبرابر نکنید.

نگهداری

دارو را در بسته اصلی و در یخچال، دور از رطوبت نگهداری کنید. از یخ زدگی آن جلوگیری کنید. همچنین می توانید این دارو را تا 6 هفته در دمای اتاق نیز نگهداری کنید. پس از گذشت 6 هفته از دارویی که در دمای اتاق نگهداری شده است استفاده نکنید و یا آن را دور بریزید. این دارو را دور از نور نگهداری کنید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره