اسپری بینی سیکلزوناید

Ciclesonide Nasal
نام های تجاری

اسپری بینی سیکلزوناید (نام تجاری: زتونا)، نوعی داروی استروئیدی است که به صورت استنشاقی در بینی استفاده می شود. این دارو در کنترل آبریزش، عطسه و گرفتگی بینی در نتیجه آلرژی کاربرد دارد. در ادامه اطلاعاتی درباره موارد و نحوه مصرف سیکلزوناید، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن ارائه می شود.

نام عمومی: سیکلزوناید

نام تجاری: زتونا

موارد مصرف

اسپری بینی سیکلزوناید (زتونا)

از سیکلزوناید برای کاهش علائم آلرژیک فصلی و سالیانه بینی مانند گرفتگی بینی، آبریزش بینی، خارش و عطسه، استفاده می شود. این دارو به طبقه ای از داروها که تحت عنوان داروهای کورتیکواستروئیدی شناخته می شوند، تعلق دارد. سیکلزوناید التهاب و تورم مجرای بینی را کاهش می دهد.

کاهش علائم ناشی از آلرژیک فصلی با اسپری بینی سیکلزوناید

زمان و نحوه مصرف

پیش از شروع استفاده از اسپری های بینی سیکلزوناید یا در هر بار شروع مجدد آن، برگه راهنمای بیمار و دستورالعمل استفاده از دارو را مطالعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوال دیگری، آن را از پزشک یا داروساز خود، بپرسید.

پیش از استفاده از این اسپری، بینی تان را به آرامی تخلیه کنید. اگر برای اولین بار است که از این دارو استفاده می کنید یا به مدت 10 روز یا بیشتر است که از این دارو استفاده نکرده اید یا در صورت جدا شدن قطعات سازنده اسپری بینی، دستورالعمل های استفاده از اسپری و نحوه کار کردن با آن را مطالعه کنید.

طبق دستور پزشک از سیکلزوناید در داخل بینی (معمولاً یک بار در روز و در هر دو سوراخ آن) استفاده کنید. استفاده بیش از حد از آن، عوارض جانبی خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. این دارو را در داخل چشم یا بر روی تیغه بینی (دیواره بین دو سوراخ بینی) اسپری نکنید.

بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، آن را هر روز در یک زمان خاص مصرف کنید.

با استفاده از یک دستمال خشک و پاکیزه، قسمت خارجی بینی خود را مرتباً تمیز کنید.

ممکن است که اثرات استفاده از اسپری بینی را پس از دو روز مشاهده کنید اما معمولاً یک یا دو هفته طول می کشد تا دارو به طور کامل تاثیر خود را بگذارد. در صورت بهبود نیافتن علائم یا بدتر شدن آنها، فوراً به پزشکتان اطلاع دهید.

عوارض جانبی

خشکی و التهاب بینی و خونریزی ملایم آن، می توانند از عوارض جانبی استفاده از اسپری بین سیکلزوناید باشند. در صورت تداوم یافتن یا بدتر شدن هر یک از این علائم، فوراً پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف سیکلزوناید، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است؛ با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: خونریزی شدید بینی، درد در ناحیه بینی، ایجاد صدای سوت مانند هنگام تنفس، درد در ناحیه چشم، بروز علائم عفونت (مانند ایجاد لکه های سفید در داخل بینی و گلو، گلودرد مزمن، تب و لرز) فوراً به پزشک مراجعه کنید.

کورتیکواستروئیدهایی که از طریق اسپری بینی سیکلزوناید وارد بینی شده اند، در مواقع نادر امکان دارد که وارد جریان خون نیز بشوند و ممکن است منجر به ایجاد عوارض جانبی مختلفی شود. البته این عوارض جانبی در کودکان و بزرگسالانی که به مدت طولانی و از دوز بالای این اسپری استفاده کرده اند، به وجود خواهد آمد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، فوراً پزشک خود را در جریان قرار دهید: خستگی غیرعادی و بیش از حد، از دست دادن وزن، سردرد، تورم پا و قوزک پا، افزایش تشنگی و دفع ادرار و مشکلات بینایی.

واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون ایجاد راش، خارش، تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.

خشکی و التهاب بینی از عوارض جانبی اسپری بینی سیکلزوناید

موارد مذکور، تمام عوارض جانبی سیکلزوناید را در برنمی گیرد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

پیش از مصرف اسپری بینی سیکلزوناید، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

همچنین قبل از مصرف سیکلزوناید، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص مشکلاتی که اخیراً در ناحیه بینی به وجود آمده است (زخم، جراحت و عمل های جراحی)، ابتلا به عفونت چه در گذشته و چه در زمان حال (مانند سل، هرپس و عفونت چشم)، مشکلات چشمی (آب مروارید و آب سیاه) مطلع سازید.

از تماس با افراد مبتلا به عفونت های واگیردار (مانند آبله مرغان و سرخک) اجتناب کنید. در صورت قرار گیری در معرض خطر ابتلا به عفونت های مختلف یا برای کسب به اطلاعات بیشتر، با پزشک خود مشورت کنید.

استفاده طولانی مدت از داروهای کورتیکواستروئیدی، روند طبیعی فرایند های درون بدن را مختل می کند؛ بنابراین پیش از انجام هرگونه عمل جراحی، درمان های اورژانسی یا هرنوع آسیب و بیماری جدی، به اطلاع پزشک یا دندانپزشکتان برسانید که به مدت چند ماه است که در حال استفاده از داروهای کورتیکواستروئیدی هستید.

در مواقع نادر، استفاده طولانی مدت از این دارو باعث کاهش رشد موقتی کودکان می شود. برای بررسی و چکاپ قد کودکتان، به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید.

در طول بارداری، این دارو تنها در مواقع ضروری تجویز می شود. درباره فواید و ضرر های استفاده از این دارو در حین بارداری، با پزشکتان مشورت کنید.

هنوز مشخص نشده است که آیا این دارو می تواند وارد شیر مادر شود یا خیر. در دوران شیردهی حتماً تحت نظارت پزشک از این دارو استفاده کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی اسپری بینی سیکلزوناید را پوشش نمی دهد؛ بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوءمصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

اگر مدت زیادی است که از این دارو استفاده می کنید، تست های آزمایشگاهی و پزشکی برای بررسی روند بیماری و عوارض جانبی دارو انجام دهید.

از پزشک خود بخواهید روش هایی را به شما بیاموزد تا با کمک آنها بتوانید کمتر در معرض خطر موادی مانند: گرده گیاهان، موی حیوانات خانگی، ریزگردها، کپک و دود سیگار (که باعث تشدید علائم آسم می شوند) قرار گیرید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو در دمای اتاق، دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از یخ زدن یا نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.

دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.

ثبت دیدگاه دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید.
ارسال
دیدگاه ها
مشاوره